info@bengtshusvagnar.se

3 Tyska husvagns destinationer

Suktar du efter nya destinationer på husvagnssemestern? Kanske vet du inte ens vart du ska vända ditt roder? Här har vi tre toppen destinationer i Tyskland!

Blogginlägg bild

1. Camping Münstertal

Djupt i den södra delen av Schwarzwald byn Münstertal, vars camping ligger i en magisk dal på vägen mot den tidlösa staden Staufen.
Här kan man få komma nära den sydtyska historien, både genom att besöka borgen Burgruine Staufen eller St. Truperts Kloster. Vandra i bergen eller dricka de lokala vinerna. Men framförallt så erbjuder Münstertal på enormt med vattenaktiviteter i form av pooler, simhall, jacuzzis och bastu, men även en fantastisk fiskdamm där öring simmar året runt.
Hemsida: https://camping-muenstertal.de/
Address: Dietzelbachstraße 6, 79244 Münstertal
Tel: +49 7636 7080
Mail: info@camping-muenstertal.de

2. Strandcamping Waging am See

Vid den varmaste sjön i Bayern så ligger denna camping platsen. Fylld med aktiviteter som man kan förvänta sig vid vilken solsemester strand som helst. Volleyboll, solstolar, badbryggor och mycket mer. Om man vill kan man ta och låna en cykel för att ta sig in till den lokala byn, där man kan ta in avnjuta en bayersk öl på de lokala världshusen. Även campingen har en egen mycket populär restaurang.
Om ni reser som familj, så finns det även aktiviteter för barnen i form av bågskytte, fotbollsplan och pyssel utrymme.
Hemsida: https://www.strandcamp.de/en/
Address: Am See 1, 83329 Waging am See
Tel: +49 8681 552
Mail: info@strandcamp.de

3. Naturcamping Plothental

Plothental ligger i den pittoreska byn Ziegenrück i en dal nära gränsen till både Sachsen och Bayern. Campingen har inga fasta eller förplanerade parkerings utrymmen, vilket bidrar till den enorma friluftskänslan och närheten till naturen. På campingen kan man hyra både roddbåt och kanot för att paddla upp och ner för den vackra bäcken, med lätthet ta sig in till byn eller upp i bergen på hike-turer. På campingen kan man även stöta på de två glada skogsgetterna, som gärna hälsar på alla gäster.
Hemsida: https://www.naturcamping-plothental.de/en-gb/unserplatz
Address: Plothental 9, 07924 Ziegenrück
Tel: +49 176 8102 7290
Mail: info@naturcamping-plothental.de