info@bengtshusvagnar.se

3 Danska husvagns platser

Ni behöver inte åka långt för att komma ned till kontinenten! Det är lätt att glömma, men vi har ju en väldigt smidig väg över Öresundsbron till grannlandet Danmark. Här kan ni ha det dejligt och njuta av en pølse eller två.

Blogginlägg bild

 

1. Charlottenlund Fort Camping

Charlottenlund har tidigare varit en befästning och har senare öppnat upp för camping. Här parkerar du din husvagn på en ö i en sjö några meter från Öresund. Mellan artilleripjäser och gräsvallar, kan du slå upp för en förvånansvärt rofull semester.
Platsen ligger nära sevärdheter såsom Charlottenlund slott och Bernstorff slott, men också den fina båthamnen i Skovshoved. Området är också endast ett stenkast från stadskärnan i Köpenhamn.
En toppen destination för er som inte helt och hållet vill lämna pulsen av en storstad.

2. Nørre Lyngvig Camping

På andra sidan det danska ö riket, så lång västerut du kan komma på Jylland. Långt ifrån städernas stress och nära naturens lugn, så ligger Nørre Lyngvig Camping. En camping i högklass, placerad bland och mellan stranddyner på en remsa land mellan nordsjön och Ringkøbing Fjord. Här kan du känna den svalkande vinden från väst och bada i både hav och i en lagun. Om vattnet är för kallt i naturen, så kan man även doppa sig i campingens egna badhus.
Om inget annat kan man ta in de fantastiska vyerna från mittjylland, eller stå vid den ikoniska fyren och blicka ut mot atlanten. Nørre Lyngvig är en camping som gör gott för själen.

3. Poul Eeg Camping Skagen

Så lång upp i norr du kan komma i Danmark, så ligger Poul Eeg Camping Skagen, endast 2 km från den allra nordligaste punkten av landet. Här kan man uppleva det underbara Skagen och den unika kringliggande naturen. Här kan du simma där Östersjön möter Nordsjön, gå på de otaliga museerna och konstgallerier i Skagen eller ta in på ett av de många krogarna för ett riktigt härligt smørrebrø.
För barnen finns här även ett gokart center, klätterväggar, stutskuddar och massa mer sportutrymmen.